Tamiza Kendo Kai
Kote
Wat
Hoe aandoen
Deze handschoen (koromo of kashira) met armbeschermer (kotebuton) is dichtgeregen met een katoenen veter (kotehimo) De kotebuton in kokervorm zodat hij tevens de pols en zowat 3/4 van de onderarm beschermd.  Vooraan is de handschoen (koromo) verdeeld in een ruimte voor de duim en een ruimte voor de vier vingers.  Aan de binnenzijde van de koromo bevindt zich een hertenlederen lap voor de handpalm (uchi gawa).  De overgang van koromo naar kotebuton wordt gevormd door twee zware plooien (kera of namako).  De koromo en kera zijn doorgaans gevuld met paardehaar of katoen.
Doe steeds uw kote aan door te duwen op het vuistgedeelte, maar trek nooit aan het kotebuton gedeelte want zo kunnen de naden lossen.

Als men de kote uitdoet trekt dan niet aan het vuistdeel maar duw de rand van de kotebuton van je hand weg.

Je linkse kote is eerst aan en laatst uit.
Onderhoud
Droog je kote vlug na elke training zodat er weinig zweet en dus zout in het leder kan blijven.  Je kan er desnoods wat papier of een absorberend doekje in stoppen.  Ventilatie blijft de boodschap en masseer ook het leder van de handpalm zodat het zacht en soepel blijft.  
Indien je kotehimo moeten vervangen worden kan je de bindtechniek vinden in de
uitrustingsgids.pdf .

koop goede en degelijke kote je zal het verschil voelen en ze gaan veel langer mee. Koop er best van 3mm machinegestikt ofwel 1 bu handgestikt deze hebben een goede densiteit en flexibiliteitsverhouding.